Klarinettiste

Marieke van der Lee (1991) is geboren in Nijmegen, als dochter van twee uitvoerende musici. Muziek maken is van kleins af aan een belangrijk deel van haar leven. Na gestart te zijn met blokfluit in de kleuterklas pakte ze als achtjarige de klarinet. Een half jaar later speelde ze al in het plaatselijke Jeugdorkest van Harmonie Erica uit Mook, onder inspirerende leiding van haar vader als dirigent. Als middelbare scholiere begon ze al met invallen bij verschillende orkesten, iets wat ze nu nog steeds met veel plezier doet. Ze viel onder andere in bij de Marinierskapel, de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, het Inspiration Orchestra, de Koninklijke Harmonie van Thorn, de Philharmonie Zuid-Nederland en het Hineni Symfonieorkest. Naast het invallen deed Marieke ervaring op in verschillende orkesten, waaronder het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest, het Arnhems Interscholair Orkest, het Euregio Jeugd Symfonie Orkest, het Nederlands Studenten Orkest, maar ook in ensembles. Regelmatig soleert Marieke in concerten, lokaal en regionaal.

De keuze voor de vervolgstudie conservatorium was snel duidelijk. Marieke is in 2014 Cum Laude afgestudeerd voor haar bachelor diploma Klarinet bij Céleste Zewald aan het Utrechts Conservatorium, met veel lof en een onderscheiding voor repertoire keuze en haar organisatievermogen. Om verdere diepgang en technische vaardigheden te leren ging Marieke verder met een Masteropleiding in Tilburg bij Geert Baeckelandt, die haar coachte in het ontwikkelen van haar eigen stijl. Deze studie heeft Marieke in 2016 Cum Laude afgesloten.

Tijdens haar studie volgde Marieke regelmatig masterclasses van o.a. Ralph Manno, Han de Vries, Wolfgang Meyer, Matthias Müller, Sjef Douwes en Michael Collins.

Op dit moment volgt Marieke nog regelmatig lessen bij bekende klarinettisten en volgt ze es-klarinetlessen bij Harrie Troquet.

Marieke vindt het erg leuk om soloconcerten te geven, omdat ze het liefst haar passie deelt met anderen. Als u geïnteresseerd bent om een concert samen met Marieke te geven, kunt u haar daarvoor uitnodigen via het contactformulier op deze site.